Beste kunstliefhebber,

Waarom kijken miljoenen mensen naar de Mona Lisa van Leonardo da Vinci? Je staat lang in de rij, mag even naar het kleine schilderij kijken en moet dan weer doorschuiven. Wat heeft zij, dat anderen graag willen? Wat boeit ons zo in dit schilderij? Wat is het geheim van een goed portret?

 

Omdat we graag geheimen delen, delen we deze uitnodiging ook graag via de Vrouwenkamer.

In Galerie Autrevue is t/m 26 juni de tentoonstelling ‘De Kunst van het Portret – veelzijdig als de mens.’ Een galerij vol portretten van verschillende klassiek geschoolde kunstenaars, elk met een eigen visie, een eigen handschrift, een eigen techniek. Iedere portretliefhebber wordt er blij van.

Kunstlezing
Op 25 juni vertelt José van den Ende - Klerk, gepensioneerd docente kunst- en cultuur, je graag meer over de geschiedenis van het portret. Elke periode kent immers zijn eigen ideeën, opdrachtgevers en eigen verzamelaars. Wat is de toegevoegde waarde van het geschilderde portret, nu iedereen selfies maakt? Welke rol is weggelegd voor  vrouwelijke portrettisten door de eeuwen heen? Ze vertelt er met passie over.

Rondleiding
Na de lezing neemt Gabriëlle Westra je mee langs enkele van haar portretten. Ze zoekt naar de geheime kracht van elk mens, die ze vervolgens vastlegt in olieverf. Een portret is zoveel meer dan een gelijkenis. Hoe verrijkend is het, als je dit leert zien.

Wat                       lezing & rondleiding expositie
Wie                       José van den Ende & Gabriëlle Westra
Waar                    Galerie Autrevue, Woudsterweg 4, Heerenveen.
Wanneer            25 juni ’22 start om 16 uur (tot 17.30 uur)
Entree                 7,50 euro p.p. incl. hapje en drankje (voor de gezelligheid)
Opgeven             kan t/m 24 juni via de webshop van www.autrevue.nl

 

 

Lukt het doorlinken niet, dan graag onderstaande url kopiëren en plakken:
https://www.autrevue.nl/product/lezing-de-geschiedenis-van-het-portret-jose-van-den-ende-25-juni-16-uur-rondleiding/