AKA tekst & advies


Van Kleffenslaan 5, 8442 CW Heerenveen, Nederland
06-145 765 24

Anne-Marie Krap

Bedrijfsinformatie


Rake tekst werkt
Met rake teksten zorg ik als tekstschrijver voor effect. Dat effect kan van alles zijn, zoals: informeren, inspireren, werven, overtuigen, aanzetten tot actie, of laten lachen. Het doel is dus verschillend, maar het schrijfproces komt overeen. En altijd is het inleven in de lezer daarin een essentieel onderdeel. Want ik wil zo precies mogelijk weten hoe ik die het beste kan raken of in beweging kan krijgen.

Soorten tekst
Mijn teksten kom je o.a. tegen in nieuwsbrieven, blogs, social media, personeelsbladen, brochures, bedrijfsverhalen, jaarverslagen, persberichten en websites. Ik schrijf ze zelf of herschrijf, corrigeer en redigeer.

Levens- en bedrijfsverhalen
Geschiedenis intrigeert me. En dan niet grote onderwerpen als WOII of de Middeleeuwen, maar de geschiedenis ingezoomd tot op microniveau: de ervaringen van individuele mensen in de context van de tijd waarin ze leefden. Ik ben met twee verhalen bezig. Het eerste is de geschiedenis van het fruitteeltbedrijf van mijn vaders kant. Dat bedrijf ging tweehonderd jaar lang over van vader op zoon. Het tweede is het verhaal van mijn opa van moeders kant, en dan met name zijn reis naar Algerije in 1925, waarover hij een reisverslag op rijm schreef van vijftig kantjes.