Galerie Autrevue


Woudsterweg 4, 8448 HA Heerenveen, Nederland
+31633766883

Gabriëlle Westra

Bedrijfsinformatie

GABRIËLLE WESTRA (1990) vindt haar inspiratie in ‘het speciale’ dat haar ontdekte modellen uitstralen. Ze probeert dat ‘extra’ vast te leggen in een portret. Het verlangen naar liefde, vrijheid, innerlijke weerstand, acceptatie, angst en intimiteit is wat ze wil vertellen, schilderen en blootleggen. Ze beschouwt haar schilderij als succesvol, wanneer de kijker zich kan inleven in de positie van de geportretteerde en kan reflecteren op die menselijke emoties. Dezelfde expressieve methode en diepe concentratie worden gebruikt in haar portretten in opdracht. Op basis van de wensen van de klant maakt ze een schilderij door middel van gesprekken, foto's en modelschildersessies.

De stijl van haar verhalende olieverfschilderijen is een combinatie van klassieke vaardigheden en individualiteit. Ze werkt in pasteuze directe aanrakingen en heldere penseelstreken met uitgebreid realisme. Een zelf gemodelleerd reliëf in de ondergrond zorgt soms voor extra diepte in haar werken.
Ze schildert voornamelijk eigen werk en werk in opdracht. Ook maakt ze muurschilderingen.

2015 – Master Klassieke Academie en studie aan de Florence Academy of Art.
2017 – Genomineerd voor de Nederlandse Portret Prijs
2018 – tweemaal genomineerd voor Schilderij van het Jaar
2019 – top-10 finalist Rembrandt Leeft-wedstrijd
2022 - Prix de Norvège

Heeft u interesse om haar werk te exposeren, wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek, mail dan naar info@gabriellewestra.com of bel +31633766883

Branches

Bedrijfsfoto's

Video