Maaike Bluemink Praktijk voor Traumatherapie


Sophia Hedwiglaan 22, Oranjewoud, Nederland
0513-717474

Maaike Bluemink

Bedrijfsinformatie

Met Traumatherapie weer in balans

Voor wie?
In mijn praktijk begeleid ik mensen met chronische (pijn)klachten, vermoeidheid, burn-out, hyperventilatie, angsten en depressie. Mensen die bij mij komen hebben veelal onverklaarde klachten. Het komt vaak voor dat ze al verschillende behandelingen hebben ondergaan of meerdere vormen van therapie hebben gevolgd. Ze zijn vastgelopen in hun klachten én in hun zoektocht.

Hoe?
Somatic Experiencing® is een lichaamsgerichte traumatherapie.
Wanneer er een schokkende gebeurtenis plaatsvindt, komt er een geweldige hoeveelheid energie vrij als reactie op die gebeurtenis. Wanneer het natuurlijk herstel van het lichaam onvoldoende plaatsvindt, blijven de overlevingspatronen die we onszelf hebben aangeleerd bestaan. Door lichaamsgerichte traumatherapie ga je de opgeslagen spanning in het lichaam voelen en die vervolgens in kleine stapjes ontladen.

Resultaat
Traumatherapie geeft de beste resultaten wanneer mensen daadwerkelijk open staan voor verandering. De motivatie moet van binnenuit komen. Het is belangrijk dat cliënten bereid zijn om tips en aanwijzingen op te volgen en dat ze een zekere mate van geduld hebben. De ervaring leert dat verandering optreedt na drie tot vier weken. We zien dan dat de bevroren energie van het trauma weer in beweging komt. Cliënten ervaren meer ontspanning, meer ruimte. Ze slapen beter, zijn blijer en kunnen en durven hun emoties weer voelen.