Ans Haagsma

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Ans Haagsma. Ik ben in 1958 geboren en opgegroeid in de Achterhoek als tweede dochter in een gezin van vier kinderen. We leerden al vroeg meehelpen in het gezin en zorgen voor elkaar. Oma (Opoe) woonde bij ons en daardoor kwam ik al op jonge leeftijd in aanraking met dementie. Daarnaast was moeder regelmatig ziek en heb ik een zusje met een lichamelijke handicap. Waarschijnlijk ligt hier de kiem waarom ik later gekozen heb voor de zorg, waar ik al sinds mijn zeventiende in werkzaam ben. Aanvankelijk als verzorgende, verpleegkundige en verpleegkundig specialist in diverse verschillende banen. In 2004 heb ik de overstap naar het management in de ouderenzorg gemaakt. Mijn interesse voor dementie is altijd gebleven en ik heb me naast mijn baan dan ook altijd voor deze doelgroep ingezet.

Ik ben getrouwd met Hessel, samen hebben we drie kinderen en een kleinkind.

Waarom kom je graag naar de Vrouwenkamer?

Vanaf het allereerste begin kom ik bij de Vrouwenkamer. Ik vind het inspirerend en energie gevend om samen met een groep vrouwen verdieping of ontspanning te zoeken bij zeer uiteenlopende onderwerpen. Vrouwen die vaak veel ballen in de lucht houden op hun eigen manier, maar daarnaast op zoek zijn naar ontmoeting, uitwisseling of leren van elkaar. Het is bijzonder om te zien hoe je met vrouwen die je niet kent in een heel korte tijd de diepte in kunt gaan.

Wat is voor jou het meest waardevolle dat je hebt meegemaakt bij de Vrouwenkamer?

Er zijn veel waardevolle en prachtige Vrouwenkamer avonden geweest. Een kleine greep hieruit: Vrouw en kunst, Geluk, Leiderschap en zelfvertrouwen.

Mijn top 3: Adelheid Roosen die kwam vertellen over haar theatervoorstelling “Mam”, vrouwen op de zeepkist die hun persoonlijke verhaal vertellen en de prachtige multicultidag in Den Haag.

Welke gebeurtenis heeft je leven veranderd?

Weet ik zo niet.

Wat is je uitdaging voor de komende jaren?

Ik wil geïnspireerd en energiek de toekomst tegemoet, waarbij ik (vooral in deze stressvolle tijd) wil blijven zoeken naar een goede energiebalans tussen privé en werk.

'Het is bijzonder om te zien hoe je met vrouwen die je niet kent in een heel korte tijd de diepte in kunt gaan.'