Marian Meirmans

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Marian Meirmans, geboren in 1959 in Haarlem, heb drie kinderen zes kleinkinderen en ben eigenaresse van een beautysalon.  Op mijn twaalfde verhuisde ons gezin van Haarlem naar Jubbega. Het was echt een cultuurshock om van een moderne stad naar Jubbega te verhuizen. Ik droeg dan ook al gauw een spijkerbroek en trui om in het plaatje te passen. Na de mavo in Gorredijk heb ik eerst nog een opleiding in de verzorging gedaan en heb ik ook in de verzorging gewerkt. Na mijn scheiding heb ik de opleiding schoonheidsspecialist gevolgd en kon ik mijn eigen salon openen, mijn grote droom.

Waarom kom je graag naar de Vrouwenkamer?

Ik vind het belangrijk dat vrouwen sterker in de maatschappij staan en niet als aanhangsel van de man worden beschouwd.

Wat is voor jou het meest waardevolle dat je hebt meegemaakt bij de Vrouwenkamer?

Dat er meer vrouwen zijn die laten zien wat ze waard zijn, een bedrijf kunnen runnen. Mijn leukste ervaring was het optreden van Marjan Berk, een sterke vrouw.

Welke gebeurtenis heeft je leven veranderd?

Mijn scheiding. Ik was moeder en fulltime manager van mijn gezin. Na mijn scheiding had ik een sterke drive om zelfstandig te zijn en niet afhankelijk te zijn van een man en ben ik gaan studeren. Na 10 jaar kon ik uit de bijstand.

Ook een ingrijpende gebeurtenis met mijn zoon had grote impact. Ik ben op de barricaden gesprongen om alles weer op de rit te krijgen.

De derde gebeurtenis was dat ik kanker kreeg. Ik ben enorm trots op mijn dochters Mindy en Mara die in deze periode de schouders eronder zetten en de zaak zonder morren voortzetten.

Wat is je uitdaging voor de komende jaren?

Dit jaar hoop ik 62 jaar te worden en een stapje terug te doen. Het is een uitdaging om de zaak in deze moeilijke coronatijd goed over te dragen aan de meiden, zodat zij er in de toekomst positief mee verder kunnen. Daarna wil ik me graag inzetten voor een maatschappelijk doel.

'Ik vind het belangrijk dat vrouwen sterker in de maatschappij staan en niet als aanhangsel van de man worden beschouwd.'