Svenja Rokahr

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Svenja Rokahr, ik ben in 1972 geboren in Duitsland en 25 jaar later verhuisd naar Nederland, de liefde achterna. Ik heb twee kinderen die nu volwassen zijn en in Groningen studeren.
Ik werkte als docent Duits in het mbo, maar vond de persoonlijke ontwikkeling van de studenten boeiender dan het geven van Duits. Ik werd studieloopbaanbegeleider en coach. In 2018 ben ik met De Coachingkamer begonnen in Heerenveen en ik begeleid nu ook volwassenen.

Waarom kom je graag naar de Vrouwenkamer?

Ik vind de thema’s altijd erg inspirerend en het is heel fijn om elkaar tegen te komen op deze manier. Ook is het een enorme stimulans om te ontdekken hoeveel mogelijkheden er zijn om jezelf te laten zien. Dat het een vrouwennetwerk is, spreekt me ook erg aan.

Wat is voor jou het meest waardevolle dat je hebt meegemaakt bij de Vrouwenkamer?

De bijeenkomst met professor Meike Bartels met haar onderzoek ‘Geluk is niet gewoon’ herinner ik me nog goed. Waarom voelt de een zich bijna altijd gelukkig en de ander maar af en toe? Ik vond het heel interessant omdat Meike het onderwerp geluk eens op een heel andere manier benaderde.

Welke gebeurtenis heeft je leven veranderd?

Tijdens mijn opleiding tot coach heb ik in twee maanden tijd mijn nog jonge ouders verloren en een jaar later werd ik zelf ziek. Achteraf gezien was dit een wake-up call. Ik begon me meer dan ooit af te vragen ‘waar sta ik voor’ en ‘wat doe ik eigenlijk het liefst’? De keuze om coach te worden, bleek een goede te zijn. ‘Veerkracht door aandacht’ is mijn missie.

Wat is je uitdaging voor de komende jaren?

Ik wil zoveel mogelijk mensen helpen met het ontdekken van hun eigen veerkracht en maak daarbij onder andere gebruik van de methodiek ‘systemisch werken’. Uit ervaring weet ik hoeveel het kan uitmaken als je weet hoe je in elkaar steekt. Ik weet ook hoe je jezelf kunt motiveren en dat gun ik een ander ook.

Meer weten over De Coachingkamer? Bekijk de presentatiepagina.

‘Veerkracht door aandacht’ is mijn missie als coach.'